jueves

Codenaf Catalunya estrena butlletí informatiu



Codenaf Catalunya (Cooperación y Desarrollo con el norte de África) ha fet coincidir amb la diada de Sant Jordi la publicació del primer número del seu butlletí informatiu. L'objectiu és donar a conèixer la feina que fa l'entitat i donar unes pinzellades del món i la cultura àrabs. En aquesta edició especial de presentació hi ha un article dedicat a la figura internacional de Sant Jordi i a la Catalunya morisca. També es presenta l'associació de dones Entre Cultures i el curs d'àrab endegat per Codenaf i CCOO. El butlletí, que es distribueix en edició impresa i en format digital, sortirà la segona setmana de cada mes.

Parada Sant Jordi 2010



Enguany la nostra ONG Codenaf-Catalunya (Cooperación y Desarrollo en el Norte de África) disposem d'una parada de Sant Jordi a la Rambla de Salt.



Codenaf-Catalunya es caracteritza per fomentar la convivència i la interculturalitat a través de la organització de diferents actes per l’aproximació cultural, així com també els espais de les trobades. En resum, sensibilitzar al ciutadà d’origen immigrant de la nova realitat i donar un servei de recolzament al col·lectiu immigrant.



El nostre objectiu primordial amb aquest parada és poder compartir un dia tan emblemàtic i cultural amb la població saltenca, alhora de poder fer difusió de la nostra ONG, donant a conèixer projectes i activitats que duem a terme i animant a la gent a formar-ne part.



Així doncs, ens podreu trobar al llarg del dia a la Rambla de Salt, on a part d'oferir llibres i roses de Sant Jordi, també hi haurà un taller de punts de llibre (Escriu el teu nom en àrab), un taller de tatuatges de henna i una gran varietat de productes artesanals d'origen marroquí per poder comprar. La diada clourà amb una petita mostra de música àrab en directe.



I dit tot això...us convidem a venir i conèixer-nos millor!!


Feliç diada i que rebeu moltes roses i molts llibres!

La Catalunya Morisca, por Houssemeddinn Chachia de Tunís




Cuando la gente o los investigadores se interesan por el legado musulmán(1) en España, a menudo hablan de las ciudades de la región de Andalucía. En efecto, en el sur de España es donde se encuentra el legado musulmán más rico. Es verdad que Andalucía no es Cataluña, pero Cataluña es Al-Ándalus.Aunque no podemos encontrar una gran herencia material musulmana en Cataluña, las fuentes, especialmente el libro “El Baien Al-mogreb” de Ibn Adari nos informa que la ocupación de Cataluña fue en el año 92 hagri (711 d. C. ) por Moussa Ibn Nosaier: “En Ramadán del año 92 después la emigración, entró Moussa Ibn Nosaier a Al-Ándalus, un año después Tarek Ibn Ziad, y sigue el abierto…pues abría todos los bastiones , y venció a todos los que tenían el título de príncipe… hasta la abertura de Barcelona y toda su región”(2).

Podemos decir, pues, que la presencia musulmana en Cataluña es posiblemente más antigua que la de algunas ciudades de Andalucía que todavía en el año 92 hagri no estaban ocupadas perfectamente......