Associacions de marroquins a Espanya va denunciar la campanya de la policia contra els immigrants marroquins a Catalunya
Diversos grups de Madrid, 22/02/10 - de la vida de la comunitat marroquina a Espanya va denunciar la "campanya d'assetjament" que es va dur a terme per la policia cat
alà contra els immigrants marroquins en els diferents pobles i ciutats de la regió autònoma de Catalunya, al nord est d'Espanya.
Aquestes associacions han protestat contra les "accions desproporcionades" de la policia català contra els membres de la comunitat marroquina a Catalunya, denunciant l'agressió, la setmana passada en un poble català per part d'agents de la policia regional contra un immigrant marroquí joves.
Els enfrontaments s'havien oposat dimecres passat a la localitat del Vendrell, a la província de Tarragona català, centenars d'immigrants marroquins i dels treballadors de la policia regional després de la detenció d'un jove marroquí en un control de la rutina.
Com a reacció a aquests incidents, l'Associació de treballadors immigrants marroquins a Espanya (ATIME), la major associació dels drets dels immigrants marroquins en aquest país, va denunciar "Les campanyes de identificació Associacions de marroquins a Espanya va denunciar la campanya de la policia contra els immigrants marroquins a Catalunya
Diversos grups de Madrid, 22/02/10 - de la vida de la comunitat marroquina a Espanya va denunciar la "campanya d'assetjament" que es va dur a terme per la policia català contra els immigrants marroquins en els diferents pobles i ciutats de la regió autònoma de Catalunya, al nord est d'Espanya.
Aquestes associacions han protestat contra les "accions desproporcionades" de la policia català contra els membres de la comunitat marroquina a Catalunya, denunciant l'agressió, la setmana passada en un poble català per part d'agents de la policia regional contra un immigrant marroquí joves.
Els enfrontaments s'havien oposat dimecres passat a la localitat del Vendrell, a la província de Tarragona català, centenars d'immigrants marroquins i dels treballadors de la policia regional després de la detenció d'un jove marroquí en un control de la rutina.
Com a reacció a aquests incidents, l'Associació de treballadors immigrants marroquins a Espanya (ATIME), la major associació dels drets dels immigrants marroquins en aquest país, va denunciar "les campanyes d'identificació", apuntant especialment als marroquins a Catalunya.
D'acord amb el president d'ATIME, Kamal Rahmouni, "és inconcebible que hem de definir els objectius d'aquestes campanyes sobre la base del color de la pell o l'idioma.
També va dir que la seva organització té la intenció de demanar la intervenció del ministre d'Interior català, Joan Saura.
El President de l'ONG "Cooperació per al Desenvolupament amb el Nord d'Àfrica" (CODENAF-Catalunya), Osama Saadoune ha castigat el seu company campanyes anti-tat de la policia immigrants marroquins porten a terme actualment a Catalunya.
També va dir que les ONG es reunirà amb el representant del Govern central a Catalunya, Joan Rangel, demanant explicacions sobre aquestes campanyes s'adrecen especialment a que els immigrants marroquins a Catalunya, la comunitat d'immigrants més nombrosos en aquesta regió autònoma nord-est d'Espanya, amb prop de 300.000 persones.
Segons el vicepresident de Catalunya CODENAF Abderrahim Belmahdi, la policia català, millor coneguts com els Mossos d'Esquadra, porta passat poques setmanes una campanya en diverses ciutats i pobles de la regió en "el pretext de verificar de la identitat dels immigrants "i es va acostar a veure els punts de la controlada.
"Aquesta és una campanya preelectoral termini, l'objectiu és recollir el major nombre de vots entre la lluita contra la població immigrant, les eleccions locals previstes per a l'octubre pròxim", va dir.
Abundant en la mateixa direcció, el Vice-President de la Federació d'entitats culturals català d'origen marroquí (Feccom) Abdeladhim Bakkali, també va denunciar "les accions" de la policia contra la comunitat marroquina a , afirmant que aquestes accions només reforcen el clima de "xenofòbia i l'odi dels estrangers".
També es va oposar a la utilització de la qüestió de la immigració per "finalitats purament electorals", denunciant la posició d'alguns partits polítics a Catalunya que criden per collar els cargols als immigrants.
Per la seva banda, el president de l'associació "Adib Biladi" a Tarragona, El Hassane Jeffali, va transmetre l'atmosfera de descontentament que preval entre la comunitat marroquina a Tarragona després de l'assalt dels joves marroquins a la ciutat de el Vendrell.
Sr Jeffali, qui va denunciar la "intervenció violenta" de la policia català contra el noi marroquí i la seva família ha demanat que es posi fi a aquest tipus de "superacions destinades marroquins a Tarragona i que puguin afectar els en la comprensió i de convivència.
El seu co ti, el president de l'Associació Cultural Àrab del Vendrell, Mohamed Bachiri, va qualificar d ' "escandalosa" l'actuació de la policia català, que va afegir que la situació es complica encara més en els casos de persecució d'aquestes conductes que amenacen la pau social.
Els representants de la comunitat marroquina a Tarragona han celebrat reunions amb funcionaris de la policia català i amb els polítics locals per exigir posar fi a les accions de "provocació" per la policia contra els immigrants marroquins.
Els enfrontaments van començar dimecres passat a la ciutat catalana del Vendrell, centenars d'immigrants marroquins a la policia, ferint a diverses persones en dues files.
La policia va dir que els enfrontaments van començar quan la policia va dur a terme durant el català un "control de rutina" a l'arrest d'un immigrant marroquí, però els representants de la comunitat marroquina a Catalunya, va dir que el mapa que els combats en aquesta ciutat són el resultat lògic de "assetjament polític" i "persecució" que abasta els immigrants africans, principalment marroquins.
Tres immigrants marroquins van ser detinguts després dels enfrontaments que l'esquerra cinc van resultar ferits en les files de la policia català i diversos altres entre els immigrants marroquins.
En les seves declaracions a la MAP, els representants de la comunitat marroquina que resideix a Tarragona han dit que la detenció dels immigrants marroquins va ser "la gota que va fer vessar el got" una situació tensa entre els immigrants i la policia.
També van informar que la policia català s'ha intensificat en els últims temps, control dels immigrants que són regulars o il.legals.
Aquesta no és la primera vegada que es van produir enfrontaments entre la policia i els immigrants català. L'estiu passat, els enfrontaments s'han produït a la mateixa ciutat com a resultat de la creixent pressió de la policia contra els venedors dels immigrants, principalment de l'Àfrica subsahariana, conegut comunament amb el nom de "Top Manta".
Uns 300.000 marroquins es len a la regió autònoma de Catalunya, un terç de tota la comunitat marroquina resident a Espanya.
http://www.youtube.com/watch?v=IkffWgoSSPs