viernes

Artistes gironins participen en un projecte de dinamització comunitària a Chaouen



Artistes de les comarques gironines participen, aquest cap de setmana, a HANDKA 09, la primera trobada d'arts contemporànies a Xaouen, al Marroc. Es tracta d'un projecte que promou l'intercanvi sociocultural entre artistes de la ciutat de Girona i Xaouen, per fomentar el desenvolupament comunitari. L'activitat està organitzada per Codenaf-Catalunya, la Fundació Pau i Solidaritat-CCOO i l'Association al Handka pour les arts et la culture.

Durant tot el cap de setmana, es faran tallers de formació en arts plàstiques pels infants de les zones rurals properes, un cicle de conferències sobre la història de l'art a la Mediterrània, un cicle de cinema mediterrani, i es portarà l'art al carrer. En aquests tres dies, a més, es reuniran a la ciutat joves artistes del Marroc i Catalunya, de diferents disciplines com la pintura, el cinema, la fotografia i el teatre. Aquest intercanvi permetrà enriquir el treball de cada artista i fomentar el coneixement mutu entre els artistes del Marroc i Catalunya. Però a més, el projecte Handka vol contribuir al desenvolupament comunitari de la població. Amb aquestes activitats es vol popularitzar l'art com a mitja d'expressió. Portar-lo al carrer i fer-lo accessible a tota la població sobretot aquella amb risc d'exclusió, ja que s'entén l'art com un mecanisme de dinamització comunitària, generadora de processos d'enfortiment del teixit social i de transmissió de valors de pau, solidaritat i Drets Humans.

Un dels artistes catalans que viatgen al Marroc és Rafel Seguí (de l'entitat Naguals), pintor i professor d'institut que treballa l'expressió artística a través de la pintura mural amb els zapatistes a Chiapas, a Mèxic. També hi participaran dos representants de l'Associació AFRICAT, Marc Franquesa i Maria Escobet, per parlar sobre documentals i organitzar un taller de vídeo. Carlos Ruiz Brussain, professor de pintura al Centre Cultural La Mercè, també hi participa . "Finalment, també hi va participar Gemma Rabionet, il•lustradora i docent de vestuari i mobiliari amb reciclatge.",es farà una projecció final de fotografies que retratin les activitats desenvolupades durant els tres dies a Xaouen.

No hay comentarios:

Publicar un comentario