viernes

Vides comunes, cultures diferents


L'empordanesa Maria Velasco està realitzant un projecte d'investigació sobre els elements obstaculitzadors i facilitadors en el procés d'integració de l'alumnat marroquí i les seves famílies. A banda d'aquest material didàctic que aviat es posarà a disposició del professorat, i que compta amb el suport del Departament d'Ensenyament, Velasco exposa aquests dies a la Ciutadella de Roses una selecció d'imatges que reflecteixen moments, situacions i vivències quotidianes del Marroc rural molt properes a la realitat catalana. Aquesta exposició forma part d'un projecte més personal, que ha comptat amb el suport de l'Ajuntament de Roses.

L'objectiu de l'exposició és mostrar que els humans som "més iguals que diferents", en paraules de l'autora de les fotos. Velasco té previst viatjar aquest estiu al Marroc per completar aquest treball i oferir la cara més moderna del Marroc, la més urbana. Per això, vol viatjar a ciutats com Rabat i Casablanca, i està buscant famílies marroquines que la vulguin acollir una temporada. Per a la mostra "Vides comunes, vides diferents" que ara està exposada a Roses, Velasco ja va comptar amb la complicitat de dues famílies marroquines que la van acollir per a dur a terme la primera part del treball i el primer recull de fotografies. A més, la professora ha comptat amb l'assessorament de l'entitat Codenaf-Catalunya.

El projecte de Velasco, tant la part més didàctica com la fotogràfica, neix de la necessitat actual d'educar en valors que respectin la igualtat, la tolerància i la diversitat per tal d'assolir unes bones relacions interculturals i una millor cohesió social, mitjançant el trencament de visions estereotipades i prejudicis.

No hay comentarios:

Publicar un comentario