domingo

SALT, MALS MOMENTS PER A TOTHOM

SALT, MALS MOMENTS PER A TOTHOM

A Salt ens estem jugant molt , la feina feta Per moltes associacions I oneges que treballant el tema de la convivència , també la feina feta per l’ajuntament que sempre ha estat conscient de la necessitat de actuar en aquest sentit i sobre tot la feina feta per molts nouvinguts que han fet un gran esforç per adaptar-se a la vida aquí , ara es troben que se senten insegurs ells i per conseqüència els seus fills , que són saltencs de tota la vida .

Jo crec que ningú pot responsabilitzar els nouvinguts de la inseguretat , ni la policia pot actuar de manera discriminatòria augmentant la pressió sobre ells , ni els nouvinguts poden anar a protestar contra l’ajuntament sense prèvia autorització per una manifestació , si tots no afluixen en els seves actituds i assentar-se a dialogar i buscar solucions , podríem entrar en un conflicte de conseqüències gravíssimes .

Des de CODENAF CATALUNYA avui en una reunió amb molts joves de SALT hem demanat calma i serenitat , ens hem compromès en fer arribar totes les preocupacions d’aquests joves a les autoritats locals i de la generalitat , i d’estar disposats a col·laborar entre totes les parts , mediant de la manera mes rapida i mes eficaç primer , demanant calma i proposar taules de diàleg urgent , tot i demanat que ningú intenti aprofitar-se de la situació .

MOHAMMED HOURI RAJAI

CODENAF CATALUNYA

jueves

23 Febrer sicle cinema solidari:Codenaf Guanya el Barça


El dimarts pasat,va pasar una sorpresa molt bonica, coses que no pasen sempre!!en el sicle de Cinema solidari Truffaut,nos ha tocat una Hora molt Xunga segun molte gent, perque al mateix dia i la mateixa Hora lloga el Barça!!hasta una hora antés del acte, vam pensar que vendrien 3 persones!!o 6!! pero la nostre petite entitat ha demostrat el contrari..tothom ha estat sorpres!!
a la mateixa hora del partit, hem competit amb el millor equip del Mont: el Barça!!Codenaf gana el Barça!!!Cinema solidari,van venir i han assestit 97 persones de Girona per els curmetratges elaborat per les contraparts del Marroc que eran: "Zapping", "dones del marroc", i "els nens de xauen" tots amb contengut critic i social.
després de una Hora de Cinema hem pasat al debat i la refelxio amb el Public, el debat va ser molt ric sobre la realitat social i cultural del Marroc.
Visca el Barça i Visca CODENAF

lunes

Mossos d esquadre: Una nova Creuda a Tarragona, Ya basta!!

Associacions de marroquins a Espanya va denunciar la campanya de la policia contra els immigrants marroquins a Catalunya
Diversos grups de Madrid, 22/02/10 - de la vida de la comunitat marroquina a Espanya va denunciar la "campanya d'assetjament" que es va dur a terme per la policia català contra els immigrants marroquins en els diferents pobles i ciutats de la regió autònoma de Catalunya, al nord est d'Espanya.
Aquestes associacions han protestat contra les "accions desproporcionades" de la policia català contra els membres de la comunitat marroquina a Catalunya, denunciant l'agressió, la setmana passada en un poble català per part d'agents de la policia regional contra un immigrant marroquí joves.
Els enfrontaments s'havien oposat dimecres passat a la localitat del Vendrell, a la província de Tarragona català, centenars d'immigrants marroquins i dels treballadors de la policia regional després de la detenció d'un jove marroquí en un control de la rutina.
Com a reacció a aquests incidents, l'Associació de treballadors immigrants marroquins a Espanya (ATIME), la major associació dels drets dels immigrants marroquins en aquest país, va denunciar "Les campanyes de identificació Associacions de marroquins a Espanya va denunciar la campanya de la policia contra els immigrants marroquins a Catalunya
Diversos grups de Madrid, 22/02/10 - de la vida de la comunitat marroquina a Espanya va denunciar la "campanya d'assetjament" que es va dur a terme per la policia català contra els immigrants marroquins en els diferents pobles i ciutats de la regió autònoma de Catalunya, al nord est d'Espanya.
Aquestes associacions han protestat contra les "accions desproporcionades" de la policia català contra els membres de la comunitat marroquina a Catalunya, denunciant l'agressió, la setmana passada en un poble català per part d'agents de la policia regional contra un immigrant marroquí joves.
Els enfrontaments s'havien oposat dimecres passat a la localitat del Vendrell, a la província de Tarragona català, centenars d'immigrants marroquins i dels treballadors de la policia regional després de la detenció d'un jove marroquí en un control de la rutina.
Com a reacció a aquests incidents, l'Associació de treballadors immigrants marroquins a Espanya (ATIME), la major associació dels drets dels immigrants marroquins en aquest país, va denunciar "les campanyes d'identificació", apuntant especialment als marroquins a Catalunya.
D'acord amb el president d'ATIME, Kamal Rahmouni, "és inconcebible que hem de definir els objectius d'aquestes campanyes sobre la base del color de la pell o l'idioma.
També va dir que la seva organització té la intenció de demanar la intervenció del ministre d'Interior català, Joan Saura.

El President de l'ONG "Cooperació per al Desenvolupament amb el Nord d'Àfrica" (CODENAF-Catalunya), Osama Saadoune ha castigat el seu company campanyes anti-tat de la policia immigrants marroquins porten a terme actualment a Catalunya.
També va dir que les ONG es reunirà amb el representant del Govern central a Catalunya, Joan Rangel, demanant explicacions sobre aquestes campanyes s'adrecen especialment a que els immigrants marroquins a Catalunya, la comunitat d'immigrants més nombrosos en aquesta regió autònoma nord-est d'Espanya, amb prop de 300.000 persones.
Segons el vicepresident de Catalunya CODENAF Abderrahim Belmahdi, la policia català, millor coneguts com els Mossos d'Esquadra, porta passat poques setmanes una campanya en diverses ciutats i pobles de la regió en "el pretext de verificar de la identitat dels immigrants "i es va acostar a veure els punts de la controlada.
"Aquesta és una campanya preelectoral termini, l'objectiu és recollir el major nombre de vots entre la lluita contra la població immigrant, les eleccions locals previstes per a l'octubre pròxim", va dir.
Abundant en la mateixa direcció, el Vice-President de la Federació d'entitats culturals català d'origen marroquí (Feccom) Abdeladhim Bakkali, també va denunciar "les accions" de la policia contra la comunitat marroquina a , afirmant que aquestes accions només reforcen el clima de "xenofòbia i l'odi dels estrangers".
També es va oposar a la utilització de la qüestió de la immigració per "finalitats purament electorals", denunciant la posició d'alguns partits polítics a Catalunya que criden per collar els cargols als immigrants.
Per la seva banda, el president de l'associació "Adib Biladi" a Tarragona, El Hassane Jeffali, va transmetre l'atmosfera de descontentament que preval entre la comunitat marroquina a Tarragona després de l'assalt dels joves marroquins a la ciutat de el Vendrell.
Sr Jeffali, qui va denunciar la "intervenció violenta" de la policia català contra el noi marroquí i la seva família ha demanat que es posi fi a aquest tipus de "superacions destinades marroquins a Tarragona i que puguin afectar els en la comprensió i de convivència.
El seu co ti, el president de l'Associació Cultural Àrab del Vendrell, Mohamed Bachiri, va qualificar d ' "escandalosa" l'actuació de la policia català, que va afegir que la situació es complica encara més en els casos de persecució d'aquestes conductes que amenacen la pau social.
Els representants de la comunitat marroquina a Tarragona han celebrat reunions amb funcionaris de la policia català i amb els polítics locals per exigir posar fi a les accions de "provocació" per la policia contra els immigrants marroquins.
Els enfrontaments van començar dimecres passat a la ciutat catalana del Vendrell, centenars d'immigrants marroquins a la policia, ferint a diverses persones en dues files.
La policia va dir que els enfrontaments van començar quan la policia va dur a terme durant el català un "control de rutina" a l'arrest d'un immigrant marroquí, però els representants de la comunitat marroquina a Catalunya, va dir que el mapa que els combats en aquesta ciutat són el resultat lògic de "assetjament polític" i "persecució" que abasta els immigrants africans, principalment marroquins.
Tres immigrants marroquins van ser detinguts després dels enfrontaments que l'esquerra cinc van resultar ferits en les files de la policia català i diversos altres entre els immigrants marroquins.
En les seves declaracions a la MAP, els representants de la comunitat marroquina que resideix a Tarragona han dit que la detenció dels immigrants marroquins va ser "la gota que va fer vessar el got" una situació tensa entre els immigrants i la policia.
També van informar que la policia català s'ha intensificat en els últims temps, control dels immigrants que són regulars o il.legals.
Aquesta no és la primera vegada que es van produir enfrontaments entre la policia i els immigrants català. L'estiu passat, els enfrontaments s'han produït a la mateixa ciutat com a resultat de la creixent pressió de la policia contra els venedors dels immigrants, principalment de l'Àfrica subsahariana, conegut comunament amb el nom de "Top Manta".
Uns 300.000 marroquins es len a la regió autònoma de Catalunya, un terç de tota la comunitat marroquina resident a Espanya.

http://www.youtube.com/watch?v=IkffWgoSSPs

23 alumnats, un gran Exit de la convocatoria de codenaf catalunya: Curs arab i Vaitge al Marroc de Formació



En la sede de CCOO de Girona se hizo la inauguración del curso de árabe y viaje sociocultural de Codenaf Catalunya a Marrakech.
La inscripción ha sido un éxito, contando con 23 participantes que asistieron a la sesión inaugural, provenientes de diferentes comarcas gerundenses y diversos ámbitos sociales.
El compañero Oscar presentó el programa y la metodologia del curso.
Victor Sanchez felicitó a nuestra ONG Codenaf Catalaunya por el trabajo llevado a cabo en Girona y por su dinámica activa y propuestas de dar herramientas útiles a todos los trabajadores del campo social.
Olga avellaneda por parte de la Unión Intercomarcal de CCOO de Girona calificó como interesante esta iniciativa de Codenaf, afirmando que desde CCOO siempre se apoyarán estas iniciativas.
Oussama Saadoune y Nidae el Khatib como formadores explicaron el interés del Programa del curso para los trabajadores en el ámbito social.
Yasser Saadoune,hizo una breve presentación del programa, del viaje sociocultural a Marrakech, de los talleres de formación, conversacion y práctica del árabe en su entorno natural,Marrakech.
Al final de las intervenciones, a gentileza de Codenaf Catalunya se invitó a todos los alumnos del curso a te y mágnificas pastas y dulces de Marruecos.

Curs d arab i viatje sociocultural a Marrakech!!places limitades!!


Salam alikom;Hola amics i amigues :
DIFUSIO SI US PLAU!!

LA ONG CODENAF-CATALUNYA, con su larga trayectoria en las comarques gironines, queremos, a través de este interesante curso intensivo de árabe y el viaje sociocultural, dar una herramienta útil a todos los trabajadores del campo social, que les ayudara a conocer mejor las otras realidades culturales del mundo árabe.Aquest curs i viatje es fa amb la col.laboracio de la federacio del ensenyament CCOO de Girona i la col.laboracio del centre Civic Santa Eugenia,
ehh! les places son muy limitades!!!

Metodología del Curso:El curso es de 40 h presénciales, los estudiantes aprenden a escuchar, hablar, escribir y leer a un nivel de principiante. Descubrir la escritura árabe y sistema fonético, desarrollar un vocabulario de trabajo, aprender conceptos gramaticales elementales, diálogos prácticos de conversación, y ampliar su conocimiento de la cultura árabe.

Metodología del Viaje:La segunda parte practica en Marrakech, es un viaje de formación y turismo cultural al país de procedencia de muchos inmigrantes marroquíes a Catalunya. Para una mejor integración es necesario conocer y aproximarnos al contexto, social, cultural, político de dicho colectivo per mes detall:
http://conc.ccoo.cat/ensenyament/territoris/girona/pdf/curs_arab_viatge_definitiu.pdf