viernes

Codenaf a les Fires de Salt










CODENAF catalunya ha participat amb la parada informativa en sal durant les fires celebrades 2007 per l'Pimic I l'ajuntament de salt.
la parada és per donar a conèixer les activitats de la nostra ONG i obrir un debat directe amb els autòctons de salt sobre temes d'immigració i la cooperació solidària cap al sur.
la parada ha tengut un èxit durant els dies de la fira

Codenaf catalunya participa en les Jornadas por la democracia en el mediterraneo


les Jornades per la democràcia en el Mediterráneo, és el títol de tres dies forum a Barcelona amb la participació d'actors en les dues ribes del mar blau que ens agrupa durant cicles de la historia.
la Fundacion Rafael Caplanas ha organitzat aquest acte amb participació de personatges com Abu maden, Minestro dels territoris ocupats de palestina, i la minestra de la comundad resident a l'estranger: Nuzha chakeron ... i altres personatges del mondo de la politica i la cooperació.

Codenaf lanza el Proyecto de la medioacion laboral y formacion a jovenes no acompañados en el alt emporda







nuestra entitat Codenaf catalunya, comença el Projecte de la medioacion i formacio Prelaboral a joves no acompanyats a l'alt emporda.
aquest projecte subvencionat amb la Diputació de Girona i La Caixa Sabadel amb la col laboració de l'Ajuntament de Roses i l'oficina OTG de Figueres.

la daurada de aquest projecte es de Sies meses.

Gracias a la implicació dels voluntaris de la nostra Entitat de manera (1 +1 són 11) CODENAF catalunya pot atendre les necessitats més volunerables de la zona.

Codenaf:Firma el Codi ètic de la "Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines i l’Alt Maresme"


la junta derectiva de nuestra entidad ha decidico formar parte de la "Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques Gironines i l’Alt Maresme" que agrupa les entitats solidàries de les comarques gironines i l'Alt Maresme que treballen diverses vessants de les desigualtats Nord-Sud: Cooperació al Desenvolupament, Cultura de Pau, Drets Humans, Educació pel Desenvolupament, Igualtat de Gènere, Immigració i Interculturalitat.
aquesta iniciativa questa decision obre nous horitzons de la cooperació mútua i l'aprenentatge compartit.

desde Codenaf catalunya donarem el suport a la coordinadora en totes les seves activitats i comissions.

per nosaltres amb aquesta manera obrem un nou espai als nostres Voluntaris i simpatitzants a treballar en xarxa i donar la veu als qui no la tenen a través de la seva participació en les seves assemblees mensuals per transmetre les precupacions del col lectiu del Nord africà i assumir a la lluita contra les desagualtats socials entre el nord i el sud.

Codenaf catalunya da el apoyo a la campaña: Parlem Catalá


El presidente de la ONG Codenaf catalunya, el Compañero Ossama Saadoune; en una reuda de premsa celebrada en Roses, ha pedido al colectivo del Norte de Africa a asumirse a la campaña por la lengua catalana.

el compañero ha declarado que el catalan tiene una buena ocasion para su desarrollo y que esta al alcanze de cualquier persona que quiere integrarse a catalunya Gracias a los esfuerzos de la Generalitat a través de los centros de la Normalització lengúestica que estan en todos los territorios de las comarques Gironines.

el presidente de la ONG ha confirmado a los medios de comunicacion que“No hablar catalán con los recién llegados es una forma de excluirlos”


Exposicion y Pintura en Girona





Codenaf catalunya ha organtzado exposicion de obras de los artistes Omar i Youssef Saadoune en la Biblioteca Ernest lluc.
En la inaguracion ha asestido el Juan manel del Pozo, teniente alcalde de Girona , y la regidora de la cultura.
en una declaracion de los artistes de marruecos a los medios comunicacion y premsa han declarado que el arte no tiene fronteras ni relegion.
la exposicion ha durado 20 dias en la ciudad de Girona, este acto ha sido el primer acto de nuestra Entitat en Girona.
Buenos pasos...i buenas obras

ONG Codenaf catalunya organtza: Jornades a Figueres sobre la nova ciutadania arribada del Marroc


Les jornades estan organitzades perONG Codenaf-catalunya, l’Ajuntament de Figueres, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya .

En el marc de la trobada es realitzan cinc conferències :

‘Els canvis socioeconòmics al Marroc els últims 10 anys’ a càrrec d’Albet Testart Gurí, politòleg i expert en comerç internacional amb el Marroc;

‘El paper cultural de la dona marroquina i la reforma del codi de la família’, per Touria el Jebari, presidenta de l’entitat Amal Al Andaluz;

‘Les migracions internes i l’èxode rural. Alguns exemples regionals’, amb Mustapha el-karkri, secretari de l’associació Codenaf;

‘El procés d’integració dels fills i filles de famílies immigrades’, amb Ismael Palacín, coordinador del Casal dels Infants del Raval;

i ‘El sistema educatiu del Marroc’ a càrrec de Oussama Saadoune, president de Codenaf Catalunya.

L’assistència és gratuïta i està oberta al públic en general. Les persones que vulguin disposar del certificat d’assistència han d’inscriure’s abans del 10 d maig a les 14 hores.

Dates: 12 i 13 de maig del 2005

Lloc: Sala d’actes del Patronat de la Catequística. C/Rector Arolas, 4. Figueres.

Campaña de la interculturalitat escolar


CODENAF catalunya ha organitzat amb el seu esprit del autofinançament una campanya per la interculturalitat escolar a les escoles de Roses, Vilajuïga, Figueres: Zona alt emporda,

la campanya ha estat dos mesos de treball amb els nens/es en temes de la divercitat, la bona coordinació de la nostra @ companys/es: (Yasser-Eva Palomar-Cristina Dimetrova) ha donat bons fruits, durant els primers passos de la nostra ONG en la zone alt emporda.

Negociacion en la UE contra el embargo a Palestina


Codenaf- catalunya ha participat en les negociacions celebrades a l'octubre 2007 al costat d'altres organismes i associacions (ONGs) en les negociacions amb els diputats de la Unió Europa, Bruselas, ha donat la benvengut al grup catalan i la seves propuestes i exigencies.

el grup de les entitats catalanes va insistir que la UE ha facilitar ajuda als palestins a Gaza i reconèixer els resultats de les eleccions.

els participants per la nostra ONG CODENAF-catalunya, Han deixat clar que no s'entén la postura de la UE contra el poble palestí que viu una drama social i una ocupació injusta i ha demanat a els diputats de agfar altre postura més humanitaria hacia el conflicte.

La ciutat del Marroc a Roses, un Macroprojecto por la aproximacion cultural


L´ONG Cooperació i desenvolupament amb el Nord d´Àfrica (Codenf-catalunya) que es dedica a treballar per la integració i per generar activitat als països des d´on prové la immigració ha organitzat dues jornades de múltiples activitats relacionades principalment amb la cultura marroquina que es desenvoluparan en cinc carpes en 2.000 m2 a l´interior de la Ciutadella de Roses. Es tracta d´una iniciativa que s´estrena a Roses, però que es preveu exportar a altres ciutats com Girona, Tarragona o Madrid.El president de la secció a Catalunya, Oussama Saadoune, ha explicat que pretenen donar a conèixer una imatge diferent a la de pasteres i altres aspectes derivats de la immigració de països com Algèria, el Marroc o Tunísia. A Roses donaran a conèixer la cultura marroquina creant La Ciutat del Marroc, un espai multicultural en què s´aproparan les cultures catalana i marroquina.La Ciutat de Marroc que s´instal·larà a la Ciutadella espera aplegar entre 12.000 i 20.000 persones. Comptarà amb cinc khaimas, així com taules d´informació, escenaris per a espectacles i conferències, activitats gastronòmiques,exposicions o xerrades. Un dels espectacles serà una fusió d´estils amb dansa del ventre, flamenc i sardanes. També es preveu instal·lar un mercat, el tradicional zoco dels països àrabs on, segons explica el representant de l´ONG, tothom podrà exposar qualsevol objecte o element propi del seu país, però no només els estrangers sinó també els catalans o de la resta d´autonomies. Les jornades s´han previst del 28 al 30 d´abril. L´obertura serà divendres i s´espera la presència del president de la Diputació de Casablanca al Marroc, a banda de les autoritats locals. El divendres hi haurà exposició d´artesania; un esmorzar; una conferència sobre fusió de cultura; un sopar especial i un espectacle a les deu del vespre. L´endemà començaran a les onze del matí amb un especial per a nens. Hi haurà taller de tatuatges d´alquena, de cuina, desfilada de vestits de núvia i un sopar espectacle amb la fusió de danses. El darrer dia, diumenge, és quan s´ha programat el zoco. Paral·lelament hi haurà carpes on espodrà conèixer la gastronomia àrab amb menjars com cuscús, pastiserria àrab, harira, tagín de vedella amb panses, entre d´altres.El president de l´ONG ha destacat que des de la seva entitat, a diferència d´altres, intenten evitar la immigració. Per aquest motiu, una de les tasques es porten a terme és l´assessorament als joves per poder engegar negocis. En aquest sentit, Codenaf treball per la creació de microempreses als països d´on prové la immigració. Per Oussama, les activitats com la que es portarà a terme a Roses, no només serveixen per donar una altra visió dels països, sinó per animar les persones a invertir en aquests indrets per potenciar el seu desenvolupament, fet que consideren suposaria millorar la seva qualitat de vida i evitar la fugida dels països.